Najlepsze źródła węglowodanów to: płatki owsiane -> zwykłe, górskie kasze -> gryczana i jęczmienna perłowa makarony -> razowy graham, pełne ziarno, z pszenicy durum ryż -> brązowy, dziki otręby -> pszenne, owsiane Do tego dużo warzyw i woda między posiłkami i powinno być git
No chleba masz za dużo ...są znacznie lepsze źródła węglowodanów. Rozumiem, że lubisz, ale na dzień dzisiejszy masz go za dużo. Zostaw sobie jedną porcję, a resztę zaczerpnij z innych źródeł. W 1 posiłku nie masz pełnowartościowego białka, mleko nim nie jest. Brakuje tłustych mięs, ryb. Ryby z puchy raz na jakiś czas, nie bazuj na tym. [...]
Nie widze sensu w odgrzewaniu posilkow, szczegolnie na oliwie. Jezeli juz to podsmaz chwile na suchej patelni a oliwe wypij, dodaj do surowki, czy polej posilek po podsmazeniu. Rydzynek troche np do platkow owsianych, wieszke ilosci nie beda dobrym rozwiazaniem. Dodawaj inne zrodla weglowodanow czy tluszczy. Np kasza gryczana, jeczmienna, kuskus, [...]
Jeśli myślisz żeby zastąpić gainerem normalne jedzenie to nie jest to dobry pomysł. Liczy się bilans dzienny czyli odpowiednia ilość makroskładników w diecie, a zawsze jedzenie powinno mieć prym przed uzupełnianiem z suplementu. Jeśli idzie masa tłuszczowa to najprawdopodobniej masz za dużą nadwyżkę kaloryczną. Druga rzecz to kompozycja posiłków, [...]
Dokładnie, tu chodziło o wybór najlepszego źródła węglowodanów na redukcji. :) Czyli ryz jak najbardziej na TAK jak rozumiem. Teraz głównie ciekawi mnie to czy nowa dieta jest dobrze rozpisana pod względem nie tyle kalorii(bo zastosowałem się do waszych wskazówek) co bilansu wartości odżywczych BWT ?
Parówki też do wywalenia, tak nic dobrego nie wrzucają. Orzeszki ziemne to kiepski wybór, sporo chleba, są inne bardziej wartościowe źródła węglowodanów. W "śniadaniiu i przekąsce" brak wartościowego białka.
Możesz jeszcze śmiało budować masę mięśniową. Poziom tkanki tłuszczowej jest dość niski. Godziny posiłków są dowolne. Jak Tobie pasuje, względem szkoły, pracy, treningu, czy jakichś obowiązków dnia codziennego. Na podstawie czego liczyłeś swoje zapotrzebowanie kaloryczne? Warto wiedzieć o tym, że np. makaron jajeczny, płatki zbożowe [...]
Ryż biały jest w pewnym stopniu przetworzony. Lepsze źródła węglowodanów to ryż parboiled, bamati, jaśminowy, różnego rodzaju kasze, ziemniaki, bataty, itp. Bazuj na nich i urozmaicaj.
Ryż biały jest w pewnym stopniu przetworzony. Lepsze źródła węglowodanów to ryż parboiled, bamati, jaśminowy, różnego rodzaju kasze, ziemniaki, bataty, itp. Bazuj na nich i urozmaicaj. oczywiście. czyli dieta sama w sobie jest okej? :) przyznam, że układałem ją niecałe 30 minut co uważasz o kaszy orkiszowej? warto zamiast jęczmiennej?
Wy na poważnie? Energy Cake i szczególnie nut to nut to juz w tej chwili topowe produkty tej firmy, w Polsce sprzedały się tak szybko po 1 partii, że ludzie dzwonili i się denerwowali , że się pokończyły i ich nie było aż do kolejnych dostaw towaru z Niemiec Ciastka są mega pyszne, oparte w całości na płatkach owsianych - chyba nie trzeba [...]
tłustą rybę jak najbardziej umieść w diecie,ale świeżą Jeśli masz dostęp do chleba żytniego razowego to możesz go umieścić w jednym posiłku-w innych urozmaić źródła węglowodanów Z warzyw wybierz te,które Ci smakują Co do biegania to zależy od Twoich konkretnych celów-organizm się adaptuje do wysiłku,więc po pewnym czasie ta sama ilość aerobów [...]
Wszelkie inne źródła węglowodanów: http://m.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html Zmieniony przez - domer w dniu 2018-01-23 07:43:34
ryż brązowy jesz z zamiłowania czy wmuszasz na siłę?:) są inne źródła węglowodanów, nie koniecznie non stop ryż brązowy :) chyba że lubisz to no problem :)